#1: Openluchtfuif Bodegem

Vandaag is het hier rustig maar dat kan anders 😉

Juni 2001, dé openluchtfuif van chiro bodegem, was het begin van iets heel moois dankzij matchmaker van dienst Tim Van der Heyden. 

Heb je even de tijd… lees dan zijn getuigenis 🙂

“Er is mij gevraagd om te vertellen over het begin van het sprookje tussen een prins en een prinses.

Wel, dit sprookje gaat over Baud & Veerle.

Zij woonde in het pittoreske Ternat en hij in Groot-Bijgaarden (ook pittoresk). Ik hoor jullie denken, dat is toch dicht bij elkaar. Ja ,maar nee!

Toen zij samen begonnen aan hun avontuur zo’n 190 jaar geleden. Toen hadden wij nog geen smartphones met skype, Whatsapp en allerhande gedoe. Nee nee, gewone Nokia’s met sms’kes. Baud heeft trouwens nog maar 2 weken een echte smartphone, dus zoveel is er nu ook nog niet veranderd ;-).

Heb begon dus allemaal in 2001. Inderdaad, dit is al heel lang geleden. 2001 is het jaar dat George W Bush president werd in de USA, (1A) dat 9/11 plaats vond in New York, Six Flags voor het eerst zijn deuren opende en Sabena failliet ging. Ook ging het eerste naaktstrand van België open in Bredene (tot op vandaag, door Baud en Veerle, een vaak bezochte plek). We luisterden naar Linkin Park, Creed, Puddle of Mudd, System of a down en Staind, maar ook naar Alicia Keys, Twarres, Usher en Britney Spears. Het was tevens het jaar waar men voor 1800 Euro een Ford transit kon kopen in Dilbeek en dat de Sisters of Mercy op Rock Ternat stonden. MAAR bovenal was dit het jaar waarin 2 van mijn goede vrienden mekaar hebben gevonden.

Ik zat samen met Veerle op school in Ternat. We kenden mekaar al van het begin van het middelbaar en ik kan wel zeggen dat we 2 handen op 1 buik waren. (ik had toen ook nog geen buik, alleen ‘blokskes’). Ik noemde Veerle nog regelmatig Mijeirlong (dialect voor Merel). Waarom weet ik eigenlijk niet meer. Veerle?. Mijeirlong en ik konden de hele dag grappen en grollen (ze vond mijn grappen zelf goed). Tot grote ergernis van menige leerkracht. We kwamen zelf zo goed overeen dat we konden communiceren via het Heilig Schrift, de Bijbel ;-). (insider, sorry)

Baud was een kameraad van een andere Chiro en we kwamen mekaar vaak tegen in 1 of ander jeugdhuis. Baud noemde ik gewoon Baud of …. Geirnaert, maar dan riskeerde je dat er meerdere familieleden tegelijkertijd antwoorden dus meestal gewoon Baud. Tegenwoordig is dat Bambou geworden. Dit heeft iets met zijn tuinbouwschool opleiding te maken, maar wederom weet ik niet meer helemaal waarom. Baud?

Veerle kwam regelmatig eens mee naar Jeugdhuis de ‘Roesj’ in Dilbeek. Zonder het te beseffen in het begin kwamen zei en Baud regelmatig met elkaar in contact. Uiteraard had geen van beide toen enige interesse in het andere geslacht!

Hun interesses waren eerder te situeren in het amuseren met vrienden en ondersteunen van de lokale economieën en vrijwilligersorganisaties door op regelmatige tijdstippen de nodige consumpties te nuttigen. Uit het hoofd denk ik hierbij aan Jupiler, de gebroeders Stella & Artois en in de vroegere uurtjes zelf een Maes of ……. (ja echt waar!) een palm of Hoegaarden. Het leven was mooi en eenvoudig. Beetje naar het school gaan (Veerle was daar duidelijk sterker in dan mij) en regelmatig op stap met vrienden en vriendinnen.

Op een bepaald moment was er een fantastisch, van wereldniveau trouwens, festival bij ons in Groot-Bijgaarden (Zolder Rock). Baud en ik gingen hier naartoe en het leek me een goed idee om Veerle mee te vragen. Er waren nog tientallen andere mensen bij. Ik denk dat dit een van de eerste keren was dat ze mekaar echt gesproken hebben. Het klikte blijkbaar goed, want die maandag na het festival bleek ineens dat ik niet meer de grappigste was. Blijkbaar had Baud ook wel wat grappen en grollen die gesmaakt werden door Veerle. Het ging van kwaad naar erger. Ze begonnen meer te praten met elkaar.

Na enige tijd werd het mij duidelijk dat zowel Baud als Veerle een bepaalde interesse hadden in mekaar. Ik wist toen nog niet goed wat. Ze waren beide wel een liefde voor de anatomie van het menselijk lichaam aan het ontwikkelen, maar het was gissen naar wat er in hen omging. 

Wederom werd er een lokale benefiet georganiseerd die de meesten wel nog bekend in de oren klinkt, de openluchtfuif van Chiro Bodegem. Wij hadden met onze Chiro het fantastische idee om een tent op te zetten zodat we zouden kunnen gaan slapen wanneer dit nodig zou zijn. Wat bleek,…… 17 jarigen hoeven helemaal geen slaap als de ouders er niet zijn om het uur te controleren. Dit zorgde uiteraard voor een bijkomend probleem. Onze tent stond daar, iedereen wou feesten en niemand was kandidaat om de tent te bewaken. Het waren rare tijden in 2001 (ik verwijs naar 1A) . De mensen luisterden zelf naar Betty met Boys Boys Boys. Je kan je dus inbeelden hoe bezorgd we waren over die leegstaande tent.

Het was toen dat Baud en Veerle hun groot hart toonden. Blijkbaar was de vonk ook stevig overgesprongen, maar wij dat hadden wij nog niet door. Baud en Veerle hadden al enkele consumpties genuttigd, maar desalniettemin waren zij bereid om de tent te bewaken. Zij gingen dit van de binnenkant doen, want dat leek hun beter zo. Wij gingen volledig mee in deze doordachte redenering en we zijn uiteraard  tot op vandaag dankbaar dat zij die nacht de tent hebben bewaakt. 

Toen we na enkele uren eens voorzichtig kwamen checken of alles nog goed ging, bleek dat zij mekaar aan het kussen waren. Op de mond dan nog wel! Geen paniek, dit was in het pré-covid tijdperk en perfect legaal. Ze stelden zelfs voor om verder de wacht te houden voor ons. Wij stelden geen vragen over de zuigplekken en gingen verder met het steunen van de vereniging.

Sinds die nacht in Juni 2001 zijn zij onafscheidelijk en 19 jaar later geven ze nog altijd kusjes op de mond. Minder lang dan in 2001, maar toch. De meeste sprookjes duren niet lang, maar dit sprookje zal volgens mij nog heel lang blijven doorgaan.”

Heb jij deze stop bezocht?

Wolsemstraat 106-120, 1700 Dilbeek